TÉMA

Zdravotní problémy

Ministr obrany USA Austin je kvůli problému s močovým měchýřem v nemocnici

Americký ministr obrany Lloyd Austin byl v neděli převezen do nemocnice kvůli příznakům naznačujícím naléhavý problém s močovým měchýřem, uvedl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. Austinův zdravotní stav je pod drobnohledem od doby, co byl po Novém roce hospitalizován a několik dní o tom nevěděli nejvyšší představitelé USA ani prezident Joe Biden.
11. 2. 2024|

Hasičů se zdravotními problémy po zásahu ve Ždánicích přibylo

Zraněných hasičů po zásahu u pátečního požáru haly v průmyslovém areálu ve Ždánicích na Hodonínsku přibylo, někteří mají zdravotní komplikace v podobě kožních problémů. Zraněných hasiči aktuálně evidují čtrnáct, počet se ale zřejmě ještě zvýší, informoval jejich mluvčí Jaroslav Mikoška. Při zásahu unikly nebezpečné chemické látky.
12. 6. 2023|

„Dají ti pilulku a pojedeš.“ Někteří ukrajinští vojáci si stěžují na tlak velitelů, hrozí jim postih za dezerci

Deziluze a následná dezerce. Po zpřísnění trestů za neuposlechnutí rozkazu se někteří ukrajinští vojáci ocitají v právní válce. Štáb České televize natočil na Ukrajině příběh jednoho z nich, který se teď snaží dokázat, že z armády nezběhl.
26. 5. 2023|

Soud nepřiznal Parkanové další odškodnění za nespravedlivé stíhání v kauze letounů CASA

Soud nepřiznal bývalé ministryni obrany Vlastě Parkanové (TOP 09) další odškodnění za stíhání v kauze armádních letounů CASA. Ministerstvo jí za nezákonné dlouholeté trestní stíhání dosud zaplatilo 1,6 milionu korun, politička ale požadovala dalších 8,5 milionu korun.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 14:22|

Bývalá šéfka energetického úřadu Vitásková chtěla za stíhání odškodné 48,5 milionu, soud jí přiznal zlomek

Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková neuspěla s požadavkem na odškodné 48,5 milionu korun za své trestní stíhání v kauze solárních elektráren. Ministerstvo spravedlnosti jí za způsobenou nemajetkovou újmu vyplatí celkem 600 tisíc korun. Ve čtvrtek to potvrdil pražský městský soud, který zamítl odvolání jak Vitáskové, tak i státu.
7. 4. 2022|

Exprezident Klaus absolvoval v nemocnici kontrolu a zároveň tam navštívil prezidenta Zemana

Bývalý prezident Václav Klaus v neděli navštívil Ústřední vojenskou nemocnici, kde byl do pátku hospitalizován kvůli vysokému tlaku. Upozornil na to server Novinky.cz. Klausův mluvčí Petr Macinka ČTK řekl, že tam Klaus zamířil na předem domluvenou kontrolu a při té příležitosti šel pozdravit současnou hlavu státu Miloše Zemana.
19. 9. 2021|

Pákistán bude zadržovat české horolezce, dokud nezaplatí náklady na záchranu

Dva zachránění čeští horolezci zůstávají v Pákistánu. Úřady je budou zadržovat v Gilgitu, dokud nezaplatí náklady za záchrannou operaci, při které bylo nutné využít helikoptéru, řekl místnímu listu Dawn ministr turistiky pákistánské kašmírské oblasti Gilgit-Baltistán Rádža Násir. Mluvčí českého ministerstva zahraničí sdělila, že velvyslanectví České republiky v Islámábádu je s oběma muži v kontaktu.
18. 9. 2021|