TÉMA

Libor Vondráček

Svobodné povede do eurovoleb jejich předseda Vondráček. Stranu podpoří Soukromníci a další uskupení

V čele kandidátky Svobodných bude v červnových volbách do Evropského parlamentu předseda strany Libor Vondráček. Svobodní, kteří v minulosti měli v Evropském parlamentu jednoho zástupce, jdou do voleb s podporou Soukromníků, strany Pro Plzeň a hnutí Zdraví Sport Vzdělání 2012, jejichž zástupci na kandidátce rovněž budou.
8. 1. 2024|

Formace Trikolóra Svobodní Soukromníci jde do voleb pod heslem „Máme právo žít“

Hnutí Trikolóra, Svobodní a Strana soukromníků kandidují do podzimních voleb společně pod názvem „Trikolóra Svobodní Soukromníci“ a s heslem „Máme právo žít“. Důraz kladou na pravicový program a při čtvrtečním zahájení kampaně na pražském Klárově lídři jejích krajských kandidátek hovořili o ubývání svobod, a to v souvislosti s epidemií covidu, ale i destrukcí podoby tradiční rodiny a dalších hodnot.
17. 6. 2021Aktualizováno17. 6. 2021, 18:13|

Trikolóra, Soukromníci a Svobodní půjdou do voleb spolu. Jsme otevřeni i pro další subjekty, řekl Klaus mladší

Trikolóra, Strana soukromníků ČR a Strana svobodných občanů budou společně kandidovat v podzimních sněmovních volbách. Ve čtvrtek podepsaly dohodu o dlouhodobé spolupráci, oznámili jejich předsedové na společné tiskové konferenci. Šéf Trikolóry Václav Klaus mladší řekl, že teprve podle podoby nového volebního zákona se rozhodnou, zda vytvoří volební koalici, či zda bude kandidovat jedna ze stran a ostatní ji podpoří.
4. 3. 2021|

„Stop koronateroru." V centru Prahy protestovali lidé proti vládním opatřením

Na Staroměstském náměstí v Praze se protestovalo proti vládním opatřením, která souvisejí s koronavirovou pandemií. S projevem vystoupil vedle zástupců podnikatelů, umělců, lékařů či studentů i bývalý prezident Václav Klaus, který odmítl povinné očkování proti covidu. Podle zpravodaje ČTK neměla řada z protestujících roušky a účastníci akce nedodržovali předepsané rozestupy. Policie označila shromáždění za poklidné, zjištěná porušení opatření nahlásí správnímu orgánu.
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 21:52|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Jihočeském kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. V pondělí se v něm detailně věnuje Jihočeskému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
21. 9. 2020|