TÉMA

Útok v Tunisku

Sedmkrát doživotí. Tuniský soud potrestal pachatele útoků na turisty v Súse a Tunisu

Sedm lidí si v Tunisku vyslechlo rozsudek doživotního trestu vězení za podíl na útocích na luxusní letovisko v Súse a na budovu muzea Bárdá v centru Tunisu. Ty si v roce 2015 dohromady vyžádaly 60 obětí. Podle agentury AFP o tom informoval mluvčí prokuratury Sofiene Sliti.
9. 2. 2019|

Mezi obětmi útoku v Tunisku Češi nejsou, v letovisku je jich asi tisíc

Ministerstvo zahraničí nemá v tuto chvíli informace o tom, že by mezi oběťmi teroristického útoku v Tunisku byli Češi. Informaci potvrdily také české cestovní kanceláře. "Podle všech dostupných informací nebyli útokem zasaženi čeští turisté," potvrdil český velvyslanec v Tunisku Jiří Doležel. V letovisku je nyní zhruba tisícovka českých turistů. Řádění teroristů na pláži před hotely ve městě Sousse nepřežilo nejméně 37 lidí, kromě jiného z Belgie, Francie, Německa a Velké Británie.
26. 6. 2015Aktualizováno26. 6. 2015, 22:01|

Krvavý pátek - teroristé útočili na mnoha místech. Je mezi činy spojitost?

Tunis/Kuvajt/Paříž - Desítky obětí si vyžádaly čtyři teroristické útoky, ke kterým došlo v Tunisku, Kuvajtu, Francii a Sýrii. Zatím neexistují důkazy o tom, že by šlo o koordinované akce ze strany Islámského státu (IS). Tuto verzi potvrdilo vyjádření amerického ministerstva zahraničních věcí. Islamističtí radikálové se dosud přihlásili pouze k atentátu na šíitskou mešitu v Kuvajtu. K útokům nicméně došlo jen pár dní poté, co mluvčí IS vyzval své stoupence, aby právě o ramadánu vystupňovali své akce proti křesťanům a šíitským i sunnitským muslimům, jejichž země proti islamistům bojují.
26. 6. 2015Aktualizováno26. 6. 2015, 21:55|

Desítky turistů na pláži v Sousse zabil tuniský student

Sousse - Tuniský student postřílel před hotelem v Sousse 37 lidí - hlavně Brity a Němce. Desítky dalších utrpěly zranění. Policie ozbrojence zabila. Spekulace o dvou útočnících se nakonec nepotvrdily. Ministerstvo zahraničí nemá informace o tom, že by mezi oběťmi byli Češi. V letovisku jsou ale stovky českých turistů.
26. 6. 2015Aktualizováno26. 6. 2015, 17:46|