Nebezpečnou křižovatku u Hodonína nahradil kruhový objezd

S více než měsíčním předstihem se ve středu dopoledne otevřel nový kruhový objezd u hodonínské čtvrti Pánov na hlavní silnici ve směru na Strážnici. Nahradil křižovatku silnice první a druhé třídy, která patřila mezi nejnebezpečnější v Česku.

Stavba pánovské okružní křižovatky u Hodonína na silnici I/55 je hotová. Ráno silničáři odstranili přechodné dopravní značení. Kruhový objezd, který zajistí větší bezpečnost řidičů, je od dopoledne průjezdný bez omezení.

„Usilovali jsme (o rondel) opravdu dlouhou dobu, jsme rádi, že se to podařilo dotáhnout. Je to dlouhodobě jedna z nejnebezpečnějších křižovatek v rámci kraje. Navíc spojuje Hodonín s jeho osadní částí na Pánově, takže i to je pro nás strašně důležité,“ uvedl starosta Hodonína Libor Střecha (PRO-HOD).

Dočasné řešení

Stavba začala letos 1. března a původně měla trvat pět měsíců, otevírá se ale po necelých čtyřech. Ředitelství silnic a dálnic za vybudování okružní křižovatky zaplatilo 18,4 milionu korun.

V místě se stýkají velmi vytížená silnice první třídy 55, kterou má v budoucnu nahradit dálnice, a silnice druhé třídy vedoucí z Hodonína do místní části Pánov a dále do Ratíškovic a Kyjova. Na křižovatce se často stávaly smrtelné dopravní nehody. Se stavbou chce Ředitelství silnic a dálnic začít za pět let.