Policie hledá zloděje, který z železniční trati u Otrokovic krade bronzová zemnicí lana

Policisté z Otrokovic na Zlínsku vyšetřují krádeže bronzových zemnicích lan, která mizí z různých míst podél železniční trati mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Další oznámení o stejné krádeži přijali policisté ve středu ráno, celková škoda dosáhla téměř sedmdesáti tisíc korun, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Zaměstnanec, který má na starosti opravy trakčního vedení, oznámil policistům, že se již od ledna ztrácejí zemnicí lana v okolí Otrokovic. Při kontrole zjistil, že další chybí u železničních stanic v Otrokovicích a Tlumačově,“ uvedla mluvčí.

Od začátku března zmizela zemnicí lana na čtyřech místech. Lana mají průměr deset nebo dvacet milimetrů a různou délku. Nejdelší lano, které zmizelo, bylo dlouhé 736 metrů a vážilo 329 kilogramů.

„Zemnicí lana z bronzu jsou vedena na kovových sloupech po obou stranách kolejiště ve výšce šest metrů, kam pachatel vystoupá na mřížovanou trakční podpěru a ustřihne je,“ uvedla Kozumplíková.

Policie vyzvala případné svědky a lidi, kteří by mohli mít podezření na pachatele, aby se ozvali na linku 158 nebo přímo otrokovické policii na číslo 974 666 721.