Se školním rokem začne stavba druhé etapy obchvatu Mělníka, uzavře část Nádražní ulice

Stavba druhé etapy obchvatu Mělníka uzavře část Nádražní ulice, práce mají začít 1. září. Náhradní trasa povede po Bezručově ulici, město ale usiluje o to, aby tudy neprojížděly těžké nákladní vozy nad 12 tun. Řekla to mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová. Řidičům začne nový úsek silnice sloužit v roce 2023, kompletně hotový má být obchvat v roce 2029.

Uzavírka Nádražní ulice bude v úseku od křižovatky u supermarketu Eva až po vjezd ke sportovní hale Bios, k plaveckému stadionu. „Tato uzavírka bude platit zhruba do začátku prosince, kdy bude Řípská a Nádražní ulice zprovozněna asi do začátku března příštího roku. Pak se bude uzavírka opakovat,“ popsala Walterová.

Druhá etapa obchvatu Mělníka povede od Chloumecké ulice ke křižovatce Na Průhoně. Jedná se o více než patnáct set metrů dlouhý úsek. Cena stavby činí podle smlouvy téměř 384 milionů korun bez DPH, její součástí je i řada přeložek, jeden most, tři kruhové objezdy a protihlukové stěny.

První etapa obchvatu Mělníka byla dokončena v roce 2016, celkem jsou naplánované čtyři etapy. Spočívají mimo jiné v přeložení silnic první třídy číslo 9 a 16, které procházejí městem. Po dokončení prací by provoz měl být plynulejší, bezpečnější a město by mělo zatěžovat méně emisí. Plně funkční obchvat by měl být dlouhý téměř pět kilometrů.