Při nehodě u Mníšku na Liberecku zemřela řidička a dvě děti

Tragická nehoda osobního a nákladního vozu u Mníšku na Liberecku si v pátek odpoledne vyžádala tři životy, další člověk byl zraněn. Na místě zemřela řidička osobního vozu a nezletilý spolujezdec, druhé dítě podlehlo těžkým zraněním při přepravě vrtulníkem do nemocnice v pražském Motole.

Nehoda se stala krátce před 14:30. „V levotočivé zatáčce došlo ke střetu osobního vozidla s popelářským vozem,“ popsala nehodu krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Co bylo příčinou tragické havárie, policie zjišťuje. Řidiče nákladního vozu, který vyvázl s lehkým zraněním, záchranáři převezli do libereckého traumacentra.

V letošním roce jde podle záchranářů o nejtragičtější nehodu v Libereckém kraji. Silnice 13 z Liberce na Frýdlant zůstala pro dopravu uzavřená zhruba do 21. hodiny. Policie odkláněla dopravu přes Stráž nad Nisou a Krásnou Studánku. 

V letošním roce jde již o několikátou dopravní nehodu, při níž zemřelo více lidí. Tři mrtvé si vyžádala například srpnová srážka nákladního auta s dvěma osobními vozy u Drobovic na Kutnohorsku, stejný počet obětí si vyžádaly také červencová nehoda čtyř aut u Dubu nad Moravou na Olomoucku či havárie osobních vozů u Neplachovic na Opavsku.

Ještě tragičtější byly letos tři nehody, při nichž zahynuli čtyři lidé. V polovině července zemřela rodina po srážce osobního auta s vlakem na přejezdu v Černožicích na Hradecku. Řidič a tři spolujezdci zahynuli při srpnové čelní kolizi dvou vozidel u Starého Jičína na Novojičínsku. U Sudoměřic na Hodonínsku zemřeli čtyři lidé z osobního vozu, který se čelně střetl s kamionem.