Tři lidé včetně dítěte zemřeli při nehodě na Olomoucku. Další dvě děti jsou zraněné

Při střetu osobního a nákladního auta na Olomoucku zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě. Další dvě děti z pětičlenné posádky osobního auta byly zraněné a záchranáři je převezli do nemocnice. Na hlavním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem se tvořily dlouhé kolony. Uvedla to krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanové byli na místě zraněni dva dospělí a tři nezletilí pacienti. „Oba dospělí a dva nezletilí pacienti byli zaklínění v osobním vozidle a pomocí hasičské techniky museli být z vozidla vyproštěni a následně poté museli být resuscitováni. Jeden nezletilý pacient a oba dospělí lidé svým těžkým poraněním na místě bohužel podlehli,“ uvedla mluvčí.

Druhé dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění, po vyproštění a stabilizaci stavu na umělé plicní ventilaci bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna na traumacentrum nemocnice Černá Pole.

„Třetí nezletilý pacient utrpěl jen lehká poranění a byl posádkou rychlé zdravotnické služby transportován na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc,“ doplnila mluvčí záchranné služby.

Pravděpodobnou příčinou havárie bylo nedání přednosti v jízdě. „Osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. V protisměru jelo v té chvíli od Šternberka nákladní auto, kterému bohužel nedali přednost, a došlo k fatálnímu střetu,“ uvedla policejní mluvčí Šafářová.

Nehoda se stala podle policie kolem 14:30 v blízkosti čerpací stanice na křižovatce směrem na Bohuňovice. Silnice číslo 46 je průjezdná kyvadlově, což na místě způsobilo velké dopravní komplikace a zdržení.

V Olomouckém kraji se dosud nejtragičtější letošní nehoda stala na konci března, kdy při havárii čtyř aut zemřely dvě malé děti. Řidiče osobního auta, který nehodu podle policie zavinil, čeká soud. Žalobce jej v těchto dnech obžaloval z usmrcení z nedbalosti, muž navíc měl v krvi kolem dvou promile alkoholu. Od nehody je ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení.