Metro C o víkendu čeká výluka. Vlaky neprojedou Florencí

Pražskou dopravu o víkendu ovlivní výluka linky metra C. Stanicí Florenc nebudou kvůli opravě stropní desky projíždět vlaky, zavedena proto bude náhradní tramvajová doprava. Na lince B zůstane Florenc v provozu.

„O víkendu tam (na Florenci) budou vyměňovány panely nad vestibulem stanice metra C, tím pádem tam nebude možný provoz metra a zavádíme náhradní tramvajovou dopravu,“ konstatoval náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Cestující budou muset o víkendu 21. a 22. května využít náhradní tramvaj, která bude kyvadlově jezdit mezi Opletalovou a Vltavskou. Provoz metra bude přerušen z bezpečnostních důvodů. Novou tramvajovou zastávku Hlavní nádraží v Opletalově ulici zprovoznil pražský dopravní podnik ve středu. 

Metro Florencí neprojede z bezpečnostních důvodů. „Budeme vytahovat nosníky, které tvoří stropní desku. Vzhledem k tomu, že jeden má hmotnost asi 28 tun, tak z důvodu bezpečnosti nebudou vlaky ani projíždět a budou zavřeny všechny vestibuly stanice metra C,“ vysvětlil generální ředitel DPP Petr Witowski. 

Další výluka kvůli opravě stropní desky na Florenci je pak plánována na víkend 11. a 12. června. „Celkem jich letos v souvislosti se stropní deskou bude šest,“ dodal Witowski. Náklady na rekonstrukci stanice Florenc jsou 1,79 miliardy korun.