Krádež auta s kojencem bude řešit soud. Obžalovaní jsou čtyři lidé

Listopadovou krádež auta, ve kterém byla šestiměsíční holčička, bude řešit soud. Spolu s mužem, který se ke krádeži přiznal, obžalovalo státní zastupitelství ještě další tři lidi. České televizi to řekla obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová.

„Dne 2. září 2020 obdrželo zdejší státní zastupitelství od obvodního ředitelství Policie České republiky Praha 4 návrh na podání obžaloby dle trestního řádu, v souladu s tímto návrhem byla dne 8. září 2020 k Obvodnímu soudu pro Prahu 4 podána obžaloba,“ uvedla na dotaz České televize obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová.

Mezi obžalovanými je podle mluvčího městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly čtyřiatřicetiletý muž, který se už dříve k činu přiznal. Incident se stal 4. listopadu před školou v Mikulově ulici v Praze 4.

„V odpoledních hodinách před budovou základní školy odcizil zaparkované odemčené a nastartované motorové vozidlo, kdy se ve vozidle nacházela nezletilá dcera poškozené majitelky vozidla,“ řekl Cimbala. 

Šestiměsíční holčičky na zadní sedačce si podle mluvčího pražské policie Jana Daňka zprvu nevšiml, objevil ji po odjezdu od školy a odvezl ji známé na parkoviště na Spořilově, kde si ji převzala a odnesla na policii.

„Motorové vozidlo předal jiné osobě, která s ním následně havarovala v ulici U Plynárny,“ uvedl Cimbala. Auto nalezla policie v noci na středu 6. listopadu havarované na křižovatce s ulicí Nad Vinným potokem v Praze 4. „Zde bylo vozidlo následně zajištěno Policií České republiky,“ dodal. Muže zachytila kamera. Ke zjištění jeho totožnosti výrazně přispěl člověk, který se kriminalistům ozval po zveřejnění případu v médiích.

Zastupitelství podalo obžalobu na čtyři obviněné, a to pro několik trestných činů i přečinů spáchaných z části samostatně a z části jako spolupachatelství. Jako nejvyšší trest hrozí za krádež až osm let vězení. Podle Cimbaly zatím s ohledem na rozsah výroku obžaloby nelze věc smysluplně zestručnit. Podrobnější informace nabídne hlavní líčení.