Na východě Česka může sněžení komplikovat dopravu, na Moravě má napadnout až 25 centimetrů

Ve východní polovině České republiky bude ve čtvrtek výrazně sněžit. Na jihovýchodě Moravy by podle meteorologů mohlo napadnout až pětadvacet centimetrů sněhu, což by mohlo komplikovat dopravu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

Během čtvrtka se bude podle meteorologů na východě Česka vyskytovat trvalejší a vydatnější sněžení. Mělo by začít ráno a přetrvat až do noci na pátek, kdy bude ustávat. 

Upozornění na novou sněhovou pokrývku mezi deseti až pětadvaceti centimetry platí pro jihovýchodní okresy Jihomoravského kraje a jižní polovinu Zlínského kraje.

Podle meteorologů tam lze s ohledem na avizované sněžení očekávat sněhovou kalamitu, komplikace v dopravě, energetice a zásobování, kdy sníh může lámat stromy a působit škody na drátech elektrického vedení. 

Řidiči by měli být podle výstrahy opatrní a nezapomenout na zimní výbavu. Ve zbývajících okresech Jihomoravského a Zlínského kraje stejně jako na východě Královéhradeckého a Pardubického kraje, na Vysočině, v Moravskoslezském a Olomouckém kraji napadne ve čtvrtek sedm až patnáct centimetrů sněhu. 

„V západní polovině České republiky bude sněžit méně, očekáváme zde většinou jeden až šest centimetrů nového sněhu,“ doplnili meteorologové.