Miro Žbirka chystá talk show na ČT art. Do svého Doupěte si zve hudební hosty

Meky Žibrka chystá hudební pořad na ČT art (zdroj: ČT24)

ČT art začne 26. dubna vysílat novou hudební talk show Doupě Mekyho Žbirky. Oblíbený zpěvák v něm vždy v pátek kolem deváté večer přivítá sobě blízké hudební hosty, které nejen vyzpovídá, ale také si s nimi zahraje.

„Pro mě je dobré, když si povídám s někým, koho znám, s kým jsem vystupoval, protože nás spojuje téma. Není to ale nezbytně nutná podmínka. Přivítám i hosty, které znám jen jako interprety. Takovými jsou třeba raper Marpo, zpěvačka Lenny nebo Albert Černý ze skupiny Lake Malawi,“ prozradil Žbirka některá jména, na něž se diváci mohou těšit.

K hostům budou patřit také Milan Lasica, Lenka Filipová či Jaroslav Svěcený. „Určitě bych jmenoval Roba Casse, který mi v Abbey Road produkoval Double Album, a zpěváka a textaře Peta Browna, který spolupracoval například s Ericem Claptonem nebo skupinou Cream,“ zmiňuje Žbirka dva hosty, kteří se podíleli na jeho na loňské desce. Za česko-anglickou nahrávku získal cenu Anděl pro interpreta roku.

Miro Žbirka dokáže s lidmi mluvit jak slovem, tak hudbou. Navíc je opravdu vtipný. To vše je záruka, že jeho pořad bude zajímat opravdu všechny.
Tomáš Motl
výkonný ředitel ČT art

Nerozuměli mi ani slovo, vzpomíná Žbirka na Rhytmick

V roli moderátora se Miro Žbirka ale neobjevuje poprvé, rád vzpomíná i na svůj pořad Rhytmick z počátku devadesátých let. V něm se stal symbolem čerstvého závanu ostrovní hudební kultury a jako poloviční Angličan i ideálním prostředníkem pro tvorbu západních umělců.

„Rhytmick jsem pravidelně natáčel v Holandsku. Bylo to namáhavé, protože jsem před asi dvaceti Holanďany šarmantně všechno uváděl slovensky a oni mi nerozuměli ani slovo. Tam jsem se naučil fungovat před kamerou,“ podotýká zpěvák s tím, že tento pořad pro něj byla dobrá škola.

Doupě Mekyho Žbirky
Zdroj: ČT

Divákům nového pořadu Doupě, natáčeného v prostředí stejnojmenného rockového klubu, nabídne jak průlet svou diskografií, tak i to nejzajímavější z aktivit svých hostů. Prvními návštěvníky Doupěte budou Ondřej Havelka a Jan P. Muchow.