Tuhle kapelu nic nezastaví. Rolling Stones se v červenci přivalí do Prahy

Legendární britská skupina The Rolling Stones vystoupí 4. července na pražském letišti v Letňanech. Koncert bude součástí evropské části jejich turné No Filter, které zahájí 17. května v irském Dublinu. Předprodej vstupenek bude zahájen 9. března. Potvrdily se tak dohady fanoušků, že kapela chystá evropskou šňůru.

Klasická sestava Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood během něj vystoupí v Irsku, Británii, Německu, Francii, Polsku a také v České republice. Fanouškům nabídnou hity jako Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash nebo Brown Sugar. Jako při každém vystoupení kapely má dorazit velkolepá produkce a nejmoderněji navržená scéna.

Pořád na začátku

„Tahle část turné No Filter je pro Stones opravdu výjimečná. Těšíme se, až se v létě vrátíme na pódium a zahrajeme fanouškům v České republice. Bude jako vždy naprosto vzrušující představit se zase ve městech, kde jsme dlouho nehráli, a navštívíme také některé nová místa,“ uvedl Jagger.

Zleva Ronnie Wood, Mick Jagger, Keith Richards a Charlie Watts
Zdroj: Echo Promotion

„Je to obrovská radost hrát s touhle kapelou, kterou nic nezastaví, jsme v podstatě pořád na začátku,“ doplňuje kytarista Keith Richards. Skupina vznikla v Londýně už v roce 1962.

Během následujících desetiletí vydala třicítku studiových desek. Poslední album z roku 2016 nese název Blue & Lonesome. Stouni na něm poprvé nepřišli s žádnými novými skladbami, ale celou desku převzali z chicagské bluesové scény 50. let. Vloni v létě Rolling Stones oznámili, že chystají další album, které opět nabídne autorské písně.

Rolling Stones hráli v Česku už pětkrát a vidělo je na 350 tisíc lidí. První vystoupení v tehdejším Československu se uskutečnilo 18. srpna 1990 na Strahovském stadionu v Praze. Monstrózní koncert se tehdy konal pod patronací choti prezidenta Václava Havla Olgy a výtěžek z něj byl určen na její nadaci Výbor dobré vůle.

Prahu „Stouni“ navštívili naposledy v červenci 2003, dosud poslední koncert v Česku odehráli roku 2007 v Brně na turné A Bigger Bang.

Jeden ze svých nejslavnějších koncertů, přinejmenším v poledních letech, Rolling Stones odehráli na jaře 2016 v Havaně, kde jim aplaudovalo půl milionu Kubánců i zahraničních fanoušků. Jagger označil vystoupení za známku skutečných změn na ostrově, kde zahraniční rockové skupiny bývaly po desítky let zakazovány.