Na poctu Davidu Bowiemu stáli hudebníci frontu

Reportáž: Pocta Davidu Bowiemu v Carnegie Hall (zdroj: ČT24)

Jak jinak než koncertem vzdát poctu legendě hudební scény - Davidu Bowiemu. Největší hity originálního hudebníka, který zemřel 10. ledna, zazněly ve čtvrtek ve vyprodané newyorské Carnegie Hall. O show byl takový zájem, že organizátoři hned na pátek přidali další koncert. Navíc ho bude možné sledovat na internetu.

Slavnou halou zazněl průřez celou Bowieho kariérou. Hudebníka, který tvořil a posouval hranice hudby.

Svému příteli zpívala Debbie Harryová skladbu Starman, někdejší člen R. E. M. Michael Stipe zase song Ashes to Ashes. Vystoupila také skupina The Flaming Lips nebo dlouholetý producent Bowieho alb Tony Visconti, jímavý závěr patřil skladbě Space Oddity v podání dětského sboru. Zájem o účinkování byl tak veliký, že organizátoři museli dokonce umělce odříkat. 

Benefiční akce Music of se konala už podvanácté. Pořadatelé se rozhodli letošní ročník věnovat právě Bowiemu a to jen doslova několik hodin před tím, než zemřel. Promotér Michael Dorf přiznal, že koncert byl vyprodaný za dvě hodiny.

Organizátoři se proto rozhodli, že hned druhý den, tedy v pátek 1. dubna, uspořádají ještě jeden koncert, tentokrát v sále Radio City Music Hall. Sledovat je ho možné i na internetu - za benefiční příspěvek.