Pokrevní bratři se po 14 letech opět našli ve Slováckém divadle

Do Uherského Hradiště se vrací Pokrevní bratři. O čtrnáct let starší rozšířili repertoár Slováckého divadla v nastudování režiséra Radka Balaše, který oblíbený muzikál z londýnských i newyorských prken na stejné scéně uvedl už v roce 2001.

Pokrevní bratři na poslední chvíli nahradili muzikál Chicago, které muselo divadlo zrušit kvůli těhotenství několika v něm obsazených hereček. Dramatický rockový muzikál o dvojčatech, jež jsou po narození násilně rozdělena, napsal v polovině osmdesátých let Willy Russell. 

V roli bratrů se představují Tomáš Šulaj a David Vaculík, kteří Mickeyho a Eddieho hráli i při prvním slováckém nastudování. Dvojčata, jež vyrůstají každé v jiné rodině - jedno v bídě, druhé v blahobytu -, ale stále něco spojuje, nakonec i láska ke stejné dívce.

Pokrevní bratři
Zdroj: Marek Malůšek/Slovácké divadlo

„Sociální rozdíly se začínají velmi silně dotýkat i nás, protože nůžky mezi dětmi ve školách se rozevírají čím dál víc,“ domnívá se režisér inscenace Radek Balaš.

Matku bratrů hraje hostující Yvetta Blanarovičová. “Kvůli tomu, že je mi několik fragmentů z inscenace velmi blízkých, nechtěla jsem v tomto muzikálu vlastně nikdy hrát,“ přiznala. „Nakonec jsem ale velmi ráda, protože některé věci si můžu prožít na jevišti,“ nelituje prý, že nakonec nabídku přijala.  

Pokrevní bratři ve Slováckém divadle (zdroj: ČT24)

Do konce roku se Pokrevní bratři ve Slováckém divadle potkají ještě devětkrát. Jejich silný příběh dokresluje živá kapela ukrytá pod jevištěm.