V červenci se částečně uzavře příjezd k druhému terminálu pražského letiště

Události: Omezení na letišti (zdroj: ČT24)

S omezením musejí počítat všichni, kteří poletí od 11. do 15. července z Letiště Václava Havla. Kvůli českému předsednictví EU se bude uzavírat příjezd k terminálu 2 – tedy k hale pro cesty do schengenského prostoru. Právě odsud míří většina Čechů na dovolenou.

Příjezdová estakáda k terminálu číslo 2 bude na začátku českého předsednictví EU částečně uzavřena. „V rámci předsednictví bude intenzivní provoz delegátů na příletu a na odletu. Bude to odbavení chráněných osob, které cestují pravidelnými linkami,“ sděluje generální ředitel Letiště Praha Jiří Pos. Opatření bude zajišťovat několik různých složek Policie ČR.

Během června terminál odbaví v průměru 40 tisíc cestujících každý den. O prázdninách to ale bude ještě víc. Červenec a srpen jsou totiž na letišti kvůli odletům na dovolené nejvytíženější měsíce.

Podrobné informace o omezení příjezdu a parkování budou zveřejněny na webu letiště. Cestující by ale měli být v terminálu minimálně dvě a půl hodiny před odletem do Evropy, mimo kontinent pak hodiny tři.

„Ty akce, které jsou v kategorii státních letů, se běžného provozu letiště netýkají,“ uvedl Pos. Státní lety směřující do Bruselu totiž budou odbavovány na staré Ruzyni. Z tohoto terminálu ale žádné pravidelné linky nestartují.