Nenutil v Chebu končí, ve druhém kole senátních voleb se utká Plevný s Brožovou Lampertovou

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Cheb postoupili Miroslav Plevný (za STAN) a Jaroslava Brožová Lampertová (ANO). Volební účast byla v prvním kole nižší než v předchozích volbách, činila 30,69 procenta. V roce 2014 to bylo 33,29 procenta.

Plevný si připsal 27,43 procenta hlasů. „Jsem rád, že jsem získal takovou podporu. Doufám, že ji budu mít i ve druhém kole,“ řekl vysokoškolský učitel na Fakultě ekonomické ZČU a místostarosta Chebu pro web iDnes.cz.

Jeho soupeřka ve druhém kole Brožová Lampertová postoupila se 17,24 procenta hlasů. „Chtěla bych své zkušenosti využít při prosazování potřeb a zájmů obyvatel tohoto regionu, podporovat jeho všestranný rozvoj a být zodpovědná svým voličům,“ uvedla na webu hnutí ANO starostka obce Velká Hleďsebe.

Obhájit senátorský mandát se tudíž nepodařilo Miroslavu Nenutilovi (ČSSD), který získal 14,49 procenta hlasů a skončil třetí.

O senátorské křeslo na Chebsku letos usilovalo devět kandidátů. Mezi nimi například manažerka a kulturní aktivistka Markéta Monsportová (Piráti), velitel výjezdové jednotky SDH Planá Josef Švarcbek (KSČM) nebo právník Josef Kvasnička (BOS za SPD).