Dálnice D7 je opět průjezdná. Do večera ale bude provoz omezený

Dálnice D7 je téměř po sedmnáctihodinové uzavírce kvůli bourání mostu u Brandýsa na Kladensku opět průjezdná. Do večera ale na ní bude provoz omezený. Dálnice, která se uzavřela v sobotu večer, se měla podle původních plánů otevřít v 9:00. Firma, jež most demoluje, ráno oznámila, že po dálnici bude možné projet v 11:00, informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Most vedoucí nad dálnicí D7 už je zbouraný, firma ale dopoledne pokračovala s uklízením dálnice, která byla uzavřená mezi 6. a 18. kilometrem. Objízdná trasa vedla ve směru od Prahy po silnici I/61 na Kladno, dále po dálnici D6 a silnici II/236 na Smečno. V opačném směru od Chomutova mohli řidiči úsek objíždět po silnici II/236 a dálnici D6.

Most museli stavbaři zdemolovat kvůli špatnému technickému stavu, vede po něm silnice třetí třídy spojující Brandýsek a Knovíz. Nový most by měl být hotový do 18. listopadu. Jde o investici Středočeského kraje, stavba má stát přes třicet milionů korun. Kraj na ni využije peníze z evropských fondů.