V případu antisemitské vraždy udělil francouzský soud doživotí a patnáct let vězení

Doživotní trest vězení s možností propuštění nejdříve po 22 letech uložil soud v Paříži muži, kterého shledal vinným z vraždy 84leté ženy židovského vyznání z března 2018. Ubodání Mireille Knollové vzbudilo ve Francii vlnu pobouření. Spolupachatel při okradení ženy trpící Parkinsonovou chorobou dostal 15 let vězení. Oběma pachatelům u soudu přitížil antisemitský motiv činu.

Tělo Mireille Knollové 23. března 2018 objevili hasiči, když se přijeli vypořádat s požárem v jejím bytě. Ten podle vyšetřovatelů úmyslně založil Yacine Mihoub poté, co ženě zasadil jedenáct ran nožem. Mihoub, kterému je 32 let a žil ve stejném domě, Knollovou znal a podle listu Le Figaro ji považoval za svou „náhradní babičku“.

Druhý obžalovaný, pětadvacetiletý Alex Carrimbacus, byl zproštěn obžaloby z vraždy, ale soud ho potrestal za okradení ženy a napomáhání při žhářství. Podle soudu oba muži věřili, že Knollová je kvůli své židovské víře nutně bohatá a své jmění ukrývá v bytě v panelovém domě v pařížském 11. obvodu. Carrimbacus může požádat o propuštění nejdříve po odpykání dvou třetin trestu.

Přelíčení trvalo přes devět hodin, velká část důkazů prokazovala Mihoubovy antisemitské názory a předchozí činy svědčící o jeho nenávisti k Židům. Během svého předchozího pobytu ve vězení popsal stěny své cely nápisy velebící činy útočníků na židovský obchod Hyper Cacher z ledna 2015. O obětech holocaustu prohlásil: „Milion mrtvých nebo dva, to nikdo neví a nemůžete to dokázat.“

Žalobce soudu předložil také kopie zpráv mezi oběma odsouzenými nebo protokoly o vyhledávaných tématech na internetu.