Letiště v Hamburku bylo kvůli hrozbě útoku uzavřeno, na místě zasahovala policie

Provoz na letišti v severoněmeckém Hamburku byl z bezpečnostních důvodů zastaven a prostor uzavřen. Na místě zasahovala policie, podle které hrozil útok proti letadlu mířícímu do Hamburku z íránského Teheránu.

„Kvůli opatření spolkové policie nejsou dočasně možné žádné vzlety a žádná přistání,“ uvedlo letiště v pondělí po poledni. Po čtrnácté hodině letiště informovalo o obnovení provozu, odstávka tak trvala zhruba devadesát minut. Několik letů bylo přesměrováno do Hannoveru.

Informaci o možném útoku dostali policisté v pondělí ráno a označili ji za „velice závažnou“. Akce na hamburském letišti byla dle policejní mluvčí standardní a odpovídala závažnosti hrozby.

Letadlo z Teheránu v Hamburku bezpečně přistálo a policie ho prohledávala poté, co dvě stovky cestujících a šestnáct členů posádky letoun opustili. Informace z prohlídky zveřejněny nebyly.

V Hamburku v pondělí odpoledne začíná společné dvoudenní jednání vlád Francie a Německa za účasti spolkového kancléře Olafa Scholze a francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.