V Kutné Hoře hořela ubytovna, jedna žena zemřela

Události: V Kutné Hoře hořela ubytovna (zdroj: ČT24)

V Kutné Hoře v pátek večer hořela ubytovna. V době požáru v ní bylo 18 dospělých a 23 dětí, zhruba polovinu z nich evakuovali hasiči. Jedna žena zemřela, čtyři lidé včetně jednoho hasiče se zranili. Příčinu vzniku ohně zjišťuje vyšetřovatel požárů. Škoda je odhadnuta na deset milionů korun.

Hasiči na místo v kutnohorské části Sedlec vyjížděli po půl jedenácté v noci. Oheň zasáhl střechu a byty v horním podlaží, proto se někteří obyvatelé nemohli dostat bez pomoci hasičů a techniky ven. „Samotný objekt bude několik dní neobyvatelný,“ upozornila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Jedna mrtvá, čtyři zranění

Na místě byl evakuační autobus, který lidi převezl do náhradního ubytování v městské sportovní hale Klimeška. 

V objektu byla ale nalezena mrtvá žena, ročník 1941. „Na místo byl přivolán koroner,“ uvedla Effenbergerová. Příčinu smrti určí soudní pitva. Podle policejní mluvčí mohlo jít o nadýchání zplodinami. Jeden z evakuovaných měl popálenou ruku a záchranná služba ho převezla do pražské vinohradské nemocnice. Ostatní tři zranění byla podle Effenbergerové lehká.

Požár byl pod kontrolou půl hodiny po půlnoci, na místě ještě do rána pokračovalo dohašování a rozebírání konstrukcí kvůli vyhledávání skrytých ohnisek požáru. Oficiálně zlikvidován byl požár před třetí hodinou v sobotu odpoledne, do nedělního rána ještě bude místo kontrolovat jednotka dobrovolných hasičů.