Policie zadržela řidiče, který na Tachovsku srazil pětileté dítě

Tachov - V Plzeňské fakultní nemocnici bojuje o život pětileté děvčátko z Chodského Újezda na Tachovsku. Dívku, která stála na chodníku se svojí matkou, včera smetlo auto projíždějící obcí. Kvůli vážným zraněním byla letecky převezena do nemocnice. Řidič z místa nehody ujel, policii se ho ale dnes podařilo zadržet.

Děvčátko stálo s maminkou na chodníku. Z mírné zatáčky nečekaně vyjelo auto. Řidič kvůli velké rychlosti zatáčku nezvládl. Vjel na chodník a malé děvčátko srazil. Podle lékařů jí náraz způsobil vážná zranění. „Dítě utrpělo četná, velice těžká poranění a krátce po přijetí do nemocnice podstoupilo několik mimořádně složitých operačních výkonů. V současné době jeho stav zůstává velmi vážný, až kritický,” informovala tisková mluvčí Fakultní Nemocnice v Plzni Renata Jenšíková.

Místo toho, aby řidič poskytnul dítěti první pomoc, z místa nehody ujel. Policie po něm okamžitě vyhlásila pátrání. „Na základě přijatého opatření a předběžného souhlasu okresního zástupce k zadržení se nám podařilo dnes v ranních hodinách řidiče zadržet,” uvedl tiskový mluvčí Policie České Republiky Tachov Václav Blahník.

Podle dopravních policistů je tato dopravní nehoda jednou z nejvážnějších, která se v obci stala. Policie hodlá muže obvinit ze dvou trestných činů. Za neposkytnutí první pomoci a ublížení na zdraví pachateli hrozí až pět let vězení.