Začátek týdne bude slunečný, ve středu se ochladí

Začátek týdne bude v Česku převážně slunečný, jen s ojedinělými přeháňkami. Ve středu deště přibude a mírně se ochladí. Na víkend by ale teploty měly opět stoupnout k 25 stupňům Celsia, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělní ráno v Česku je teplotně rozmanité. V Čechách klesly teploty většinou na 14 až devět stupňů. „Na Moravě a ve Slezsku je ráno ještě většinou teplé a najdou se i místa, kde je 18 stupňů Celsia,“ uvádí ČHMÚ na Facebooku.

Pondělí bude podle meteorologů poměrně slunečné. Teploty vystoupí na 22 až 26 stupňů, o něco chladněji bude na severu země. Ojedinělé přeháňky lze očekávat zejména na Šumavě.

Skoro jasná až polojasná obloha bude podle meteorologů převažovat také v úterý. Při zvětšené oblačnosti mohou být zejména na horách ojediněle přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi 22 až 26 stupni Celsia.

Ve středu se počasí v Česku změní. Od jihozápadu začne přibývat oblačnosti a spolu s ní bude i víc pršet. Odpolední maxima klesnou na 18 až 22 stupňů Celsia. Oblačný až zatažený bude také čtvrtek, kdy už by ale mělo deště postupně ubývat.

Pro pátek a víkend očekávají meteorologové polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty o víkendu budou mezi 19 až 24 stupni Celsia.