Na víkend se v Česku ochladí a bude pršet

O víkendu se v Česku ochladí a bude pršet. Denní teploty vystoupají většinou na čtrnáct až osmnáct stupňů. Teplejší počasí se vrátí na začátku příštího týdne. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„V pátek a v sobotu bude přes střední Evropu postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta. V neděli se začne od jihozápadu přesouvat do střední Evropy tlaková výše, která v dalších dnech bude postupovat k východu až severovýchodu. Po její zadní straně k nám opět pronikne teplý vzduch od jihu,“ uvedli meteorologové.

V pátek bude většinou oblačno až zataženo. Odpoledne a večer od západu na většině území očekávají meteorologové déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Denní teploty ještě mohou vystoupat na 19 až 23 stupňů, ale na západě budou jen kolem sedmnácti stupňů a na jihovýchodě a východě naopak až kolem pětadvaceti stupňů.

V sobotu bude zataženo, místy zaprší. V jihovýchodní polovině území budou srážky četnější a na východě trvalejší. Během dne bude deště i oblačnosti od západu ubývat. Noční teploty klesnou na třináct až devět stupňů, na jihovýchodě budou vyšší. Denní teploty budou mezi čtrnácti a osmnácti stupni.

V neděli bude většinou polojasno až oblačno, na východě bude doznívat déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi deseti a šesti stupni, na jihovýchodě a východě kolem dvanácti stupňů. Denní teploty očekávají meteorologové stejné jako v sobotu, v Čechách při déletrvajícím svitu mohou vystoupat až na dvacet stupňů.

Po víkendu by se pak mělo do Česka vrátit teplejší počasí beze srážek a s denními teplotami nad dvacet stupňů.