Policie předvádí výbornou práci, děkovala Kvitová za dopadení útočníka

Události: Kvitová poděkovala vyšetřovatelům (zdroj: ČT24)

Tenistka Petra Kvitová se poprvé vyjádřila k dopadení muže, který ji podle policie přepadl a zranil v jejím bytě. Hráčka v exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi vyšetřovatelům poděkovala. Policie údajného pachatele rok a půl starého útoku zatkla tento týden.

Útočník pořezal Petru Kvitovou tak, že nebylo jasné, jestli šampionka ještě někdy vezme tenisovou raketu do ruky.

„Vnímám to samozřejmě dobře, je to dobrá zpráva. Na druhou stranu neskáču radostí do stropu, protože přece jenom ještě není konec. Asi nejšťastnější budu, až bude úplný konec. Zatím policie předvádí výbornou práci,“ řekla pro ČT Petra Kvitová.

Policie dostala anonymní tip

Posun ve vyšetřování nastal, když před několika měsíci celý případ znovu otevřel policejní tým Tempus. Ten sídlí přímo na policejním prezidiu a zabývá se starými nevyřešenými kauzami.

Policisté dostali v lednu anonymní tip, že jde o muže, který stejným způsobem přepadával na Olomoucku seniory. Podle informací ČT detektivové čekali, až se budou moci s Kvitovou spojit, aby ho identifikovala. 

Podobizna muže, který přepadl tenistku Kvitovou
Zdroj: Policie ČR

„Nejde se toho úplně neúčastnit. Samozřejmě je to něco, co už mě povede do konce života. V sobě si to nesu,“ říká Kvitová.

Útočil pravděpodobně čtyřiapadesátiletý muž, který je znám na drogové scéně na Olomoucku. Agresor se dostal v prosinci 2016 do prostějovského bytu Petry Kvitové pod záminkou kontroly kotle. Dal jí nůž ke krku, a když se bránila, pořezal jí prsty na levé ruce. Nakonec jí ukradl 10 tisíc korun. Sama policie zatím podrobnosti k dopadenému muži nesdělila.

Kvitová se na místě od útoku neukázala

Kvitová na místě činu od útoku nebyla. „Ten den si pamatuju, bylo to těsně před Vánocemi a od té doby se tady neukázala,“ řekl soused. 

Už tři dny po přepadení se po úspěšné operaci objevila na veřejnosti. „Když mi řekli, že vše dobře dopadlo, tak od té doby samozřejmě víra byla trošku větší, než když jsem jela do nemocnice a necítila prsty,“ popsala Kvitová.

Nakonec už letos začátkem května tenistka po vítězném turnaji v Praze poděkovala za podporu českým fanouškům. „Nečekala jsem, že tento rok tady budu stát, hrát a vyhraju. Nikdy jsem doteď neměla příležitost veřejně poděkovat všem, kteří mi pomohli se dostat nejen sem, ale zase zpátky na kurty a hlavně být zdravá,“ řekla.