TÉMA

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Při pádu ze severního svahu Sněžky zemřeli dva lidé, zřejmě pocházeli z Polska

Na severní straně Sněžky zemřeli dva lidé, kteří se zřítili ze svahu hory. Zesnulí zřejmě pocházeli z Polska, uvedla česká horská služba. Turisté uklouzli na horském svahu. Záchranáři do večera prohledávali svah Sněžky, jestli na něm není další člověk, nikoho ale nenašli a pátrání ukončili.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 17:46|

Hradec Králové ladí dopravní systém. Zatím radar lapá nic netušící řidiče a semafory zdržují sanitky

Hradec Králové se snaží vyladit dopravní systém radarů a kamer, který si nechal postavit za 331 milionů korun. V provozu je od května. Zatím se ale vedení města i dodavatel zabývají některými stížnostmi na fungování semaforů i kamer, které dohlížejí na řidiče. Například zatím není zajištěno, aby záchranáři dostali na semaforech přednost, někteří řidiči zase začali dostávat pokuty za rychlou jízdu, které si vůbec nebyli vědomi.
28. 6. 2023|

Záchranáři si musejí dodělat řidičský průkaz skupiny C, sanitky jsou totiž těžší

Řidiči sanitních vozů se pustili do výměny řidičských průkazů. Klasická skupina B pro osobní auta totiž už brzy nebude stačit. Zhruba 150 záchranářů z Královéhradeckého kraje si tak nyní dodělává skupinu C pro nákladní vozidla. Změna je nutná, protože sanitky jsou kvůli modernímu vybavení čím dál těžší.
22. 4. 2023|

Smart systém v Hradci Králové budou nově využívat i hasiči a záchranáři

Přednostní průjezd královéhradeckými křižovatkami budou mít vedle vozidel MHD i vybraná auta hasičů a záchranné služby. Složky integrovaného záchranného systému se na tom dohodly s radnicí. Nový systém řízení dopravy město stál přes tři sta milionů korun.
19. 4. 2023|

Smart systém bude jenom pro hradeckou MHD. Záchranáři či hasiči by museli investovat další peníze

Inteligentní dopravní systém v Hradci Králové za stovky milionů korun nebudou využívat složky Integrovaného záchranného systému (IZS), tedy hasiči, záchranáři ani policisté. Přitom právě jim měl moderní systém umožnit projíždění městem přes křižovatky díky takzvané zelené vlně. Ovšem aby to tak fungovalo, potřebovali by k systému ještě speciální řídicí jednotky, na ty už ale nejsou peníze.
17. 2. 2023|

Záchranka v Temném Dole je oficiálně v provozu, za sebou však už má přes šedesát zásahů

V Temném Dole v Horním Maršově na Trutnovsku se ve čtvrtek oficiálně otevřela výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby (ZZS). Záchranáři však mají za sebou už přes šedesát zásahů. Většinou šlo o výjezdy k úrazům v horských střediscích východních Krkonoš, řekl mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje Ivo Novák. Součástí nové stanice je také školicí centrum pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS). Za výstavbu a vybavení nových objektů kraj zaplatil více než 43 milionů korun. Záchranáři tam fungují od druhé poloviny prosince.
6. 1. 2022Aktualizováno6. 1. 2022, 15:09|