TÉMA

Základní škola na Dlouhém lánu

Učitelku obžalovanou z popírání války na Ukrajině soud nepravomocně osvobodil

Soud osvobodil češtinářku Martinu Bednářovou, která čelí obžalobě za popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině. Verdikt není pravomocný. Podle soudkyně není skutek učitelky trestným činem. Bednářová vinu odmítá a hájí se mimo jiné tím, že její výroky při výuce na pražské základní škole zazněly na hodině mediální gramotnosti a že téma zvolila v souladu s pokynem ministerstva školství. Média podle ní o situaci na Ukrajině lhala.
22. 6. 2023Aktualizováno22. 6. 2023, 15:44|

Státní zástupce obžaloval učitelku za popírání ruské agrese na Ukrajině

Státní zástupce podal obžalobu na učitelku základní školy z Prahy 6, která je obviněná za to, že při výuce popírala válku na Ukrajině. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Češtinářka se podle policie během výkladu žákům snažila ospravedlnit ruské válečné zločiny. Případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 6.
27. 4. 2023|

Policie navrhla obžalovat učitelku za popírání války na Ukrajině, píší Seznam Zprávy

Policie navrhla obžalovat učitelku základní školy z Prahy 6, která je obviněná za to, že při výuce popírala válku na Ukrajině. Informuje o tom portál Seznam Zprávy, který na případ upozornil loni v dubnu. Češtinářku, která ve škole již dostala výpověď, policie obvinila letos v lednu. Nyní kriminalisté vyšetřování ukončili a navrhují případ poslat k soudu.
28. 3. 2023|