TÉMA

Vnitřní Mongolsko

Po důlním neštěstí v Číně zůstává 49 pohřešovaných, pátrání pozastavil další sesuv

Pátrání po 49 lidech, kteří jsou pohřešováni po středečním důlním neštěstí v Číně, muselo být kvůli dalšímu sesuvu půdy pozastaveno. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na čínská státní média. Podle nich je dosavadní bilance neštěstí čtyři mrtví a šest zraněných.
23. 2. 2023|

Po důlním neštěstí na severu Číny se pohřešují desítky lidí

Nejméně dva lidé zahynuli a více než padesát dalších se pohřešuje po neštěstí, které se stalo v uhelném dole v čínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média, podle nichž se zatím podařilo vyprostit šest zraněných.
22. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 18:14|

Čína zahájila stavbu obřího zdroje zelené energie za čtvrt bilionu korun

Čína zahájila v poušti ve své autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko výstavbu projektu obnovitelných zdrojů energie za 80 miliard jüanů (261 miliard korun). Projekt je celosvětově největším v oblasti obnovitelných zdrojů v poušti a má Pekingu pomoci dosáhnout ambiciózních klimatických cílů. Oznámila to společnosti China Three Gorges Group, která je jedním ze dvou stavitelů.
29. 12. 2022|

Rusko rozšířilo dodávky plynu a uhlí do Číny

Ruská společnost Gazprom zahájila zkušební dodávky zemního plynu z pole Kovykta, největšího na východní Sibiři, do plynovodu Síla Sibiře, který vede do Číny. Zařízení na přepravu plynu by podle firmy měla začít fungovat v prosinci. Do Číny letos rovněž zvýšilo Rusko vývoz uhlí, a to zhruba o třetinu. Tento nárůst zpomalují problémy s dopravní logistikou.
25. 10. 2022|