TÉMA

Václav Kovář

Projet, či neprojet? Řidiči z Českých Budějovic nevědí, zda se mají řídit značkami, či rozhodnutím soudu

Komplikace se zklidněním dopravy v centru Českých Budějovic dál pokračují. Krajské město se loni rozhodlo, že omezí vjezd na náměstí, na začátku letošního roku to ale krajský soud zrušil a nařídil návrat k původnímu dopravnímu značení. Radnice teď zjistila, že na postupný návrat dopravy do centra nemá celý měsíc, ale jenom jednu noc.
3. 2. 2023|

Primátorkou Brna zůstává Vaňková. Ve Zlíně pokračuje Korec, v Opavě Navrátil

Brněnští zastupitelé ve čtvrtek na ustavujícím zasedání zvolili primátorkou Markétu Vaňkovou z ODS. Ve funkci bude druhé volební období. Primátorem ve Zlíně se opět stal Jiří Korec z hnutí ANO. Hlasovalo pro něj 31 z 38 přítomných zastupitelů, pět zastupitelů se zdrželo a dva byli proti. Staronového primátora má také Opava. Znovu se jím stal Tomáš Navrátil z vítězného hnutí ANO. Navrátila podpořilo 23 zastupitelů.
20. 10. 2022Aktualizováno20. 10. 2022, 12:29|

České Budějovice čekají změny v dopravě. Mají zklidnit situaci v centru

Od příštího týdne začnou v Českých Budějovicích platit velké dopravní změny. Původně chtělo město omezit tranzitní dopravu v historickém jádru už v pátek, firma ale potřebuje tři dny na osazení nových značek. Radnice chce novými omezeními zklidnit dopravu v historické části.
8. 7. 2022|

V Českých Budějovicích se uzavře podchod u nádraží, na vině je nepořádek i technický stav

České Budějovice nejpozději v pátek uzavřou důležitý podchod pod silnicí u vlakového nádraží. Podzemí je ve špatném technickém stavu a zatéká do něj, lidem ale vadí zejména jeho znečištění a bojí se také o svou bezpečnost.
5. 10. 2021|