TÉMA

Udržitelný zdroj

Roste zájem o soláry i tepelná čerpadla. Firmy nestíhají uspokojit poptávku zákazníků

Zájem Čechů o dotace na fotovoltaiku a tepelná čerpadla je letos rekordní. Stát v tomto roce přijal už více než 56 tisíc žádostí, což je téměř čtyřikrát víc než v loňském roce. Zvýšenou poptávku zaznamenávají firmy napříč celou republikou. V některých případech nestíhají. Zájemci si tak mohou počkat i o několik měsíců déle.
21. 11. 2022|

Rakousko podalo kvůli zařazení jádra a plynu mezi zelené investice žalobu k soudu EU

Rakousko se kvůli dočasnému zařazení jádra a plynu mezi zelené investice obrátilo na Soudní dvůr Evropské unie. Oznámila to ministryně pro ochranu klimatu Leonore Gewesslerová. Podle agentury APA se k rakouské žalobě chce připojit také Lucembursko.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 13:58|

Brusel chce dát jádru a zemnímu plynu zelenou nálepku, píše Financial Times. Politici to vítají

Evropská komise (EK) chce zařadit jádro a zemní plyn mezi zelené investice. Informoval o tom v sobotu ekonomický list Financial Times (FT), který má chystaný návrh k dispozici. O zařazení jaderné energie na seznam zelených investic dlouhodobě usiluje například Česko a Francie. Striktně proti tomu jsou Rakousko či Německo. Návrh EK ocenili premiér Petr Fiala (ODS), ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL), bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), bývalý ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (ANO) i další čeští politici.
1. 1. 2022Aktualizováno1. 1. 2022, 16:47|