TÉMA

Účetní

Jihočeští policisté obvinili účetní, že zpronevěřila 200 milionů. Nakupovala auta, dovolené a šperky

Jihočeští policisté obvinili čtyřicetiletou ženu z Českobudějovicka, že jako účetní vyvedla ze dvou jihočeských firem dohromady 200 milionů korun. Peníze tímto způsobem podle policie odcizovala třináct let a nakoupila si za ně třeba auta, luxusní dovolené či šperky s diamanty. Kriminalisté případ prověřovali přes rok. Ženě, která je vyšetřovaná na svobodě, hrozí až desetileté vězení.
13. 2. 2023|

Účetní olomoucké školy půjde do vězení za zpronevěru. Uvěřila internetovému podvodu

Za zpronevěru 14,6 milionu korun z účtu jedné z olomouckých základních škol potrestal Krajský soud v Olomouci bývalou účetní školy Helenu Vávrovou čtyřmi lety vězení. Uhradit musí také veškerou škodu, kterou způsobila. Soud tak schválil dohodu o vině a trestu, kterou obžalovaná během jednání uzavřela se státním zástupcem. Podle obžaloby sedmapadesátiletá žena peníze zaslala virtuálnímu zahraničnímu příteli, který se vydával za amerického lékaře. Školu svým jednáním přivedla do finančních problémů, pomoci jí nakonec muselo město. Rozsudek je pravomocný.
9. 2. 2023|

Policie navrhla obžalovat účetní z olomoucké školy, která podle ní zpronevěřila 14,5 milionu korun

Kriminalisté podali návrh na obžalobu ze zpronevěry na bývalou účetní jedné z olomouckých základních škol. Ta podle policie zpronevěřila více než 14,5 milionu korun z prostředků školy, řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Žena na sociálních sítích uvěřila podvodníkovi, kterému později peníze určené na výplaty zaměstnanců školy posílala.
7. 12. 2022Aktualizováno7. 12. 2022, 13:13|

Reportéři ČT mluvili se ženou, která kvůli falešné lásce zpronevěřila miliony. Hrozí jí až deset let vězení

Paní Helena z Olomoucka uvěřila na internetu pod záminkou seznámení falešnému lékaři z Jemenu. Během necelých dvou měsíců mu poslala téměř patnáct milionů, které ovšem ukradla z účtu školy, kde pracovala jako účetní. „Moc dobře vím, co jsem udělala,“ řekla žena v rozhovoru, který pro Reportéry ČT natočil Ondřej Golis.
6. 12. 2022|

Policisté obvinili účetní olomoucké školy ze zpronevěry. Peníze na výplaty poslala virtuálnímu příteli

Olomoučtí kriminalisté obvinili bývalou účetní jedné z olomouckých základních škol ze zpronevěry více než čtrnácti a půl milionu korun. Sedmapadesátiletá žena podle nich peníze zaslala virtuálnímu zahraničnímu příteli. Na událost se přišlo poté, co banka vedení školy upozornila na to, že nejsou na účtech prostředky na výplaty. Chod školy nebyl ohrožen, na zajištění provozu jí poskytlo finanční pomoc město.
8. 8. 2022|