TÉMA

Tony Bennett

Zemřel Tony Bennett. Zpěvák hitu I Left My Heart in San Francisco vyrazil na turné i s Lady Gaga

Ve věku 96 let zemřel americký zpěvák Tony Bennett. Patří k hudebním legendám, oslovil generace posluchačů. Proslavil se hitem I Left My Heart in San Francisco ze šedesátých let, absolvoval ale také turné s Lady Gaga. Zpěváka připomene ČT art v neděli ve 22:45, kdy mimořádně zařadí záznam koncertu Tony Bennett & Lady Gaga: Live!
21. 7. 2023Aktualizováno21. 7. 2023, 19:50|

Bez obleku, zdarma a s hvězdami z celého světa. Na českých náměstích začíná Bohemia JazzFest

Letošní přehlídku jazzových koncertů na historických náměstích Bohemia JazzFest zahájí v pondělí na Staroměstském náměstí v Praze Iva Bittová a Antonín Fajt. Akce, která je tradičně pro diváky zdarma, se uskuteční na šesti místech. Festivalový den začíná vždy v 17:30 a končí ve 22:00.
11. 7. 2022|

Grammy za album roku získal Jon Batiste, na ceremoniálu promluvil Zelenskyj

Zpěvák Jon Batiste, který byl nominovaný na jedenáct cen Grammy, si z nedělního ceremoniálu odnáší pět sošek včetně prestižního Alba roku za desku We Are. Ta je poctou jeho rodnému městu New Orleans. Písní roku se stala skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic, což je společný projekt zpěváka Bruna Marse a rappera Andersona Paaka. Objevem roku je zpěvačka Olivia Rodrigová, v jedné z kategorií uspěl i Český národní symfonický orchestr. Na ceremoniálu promluvil v předtočeném videu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 12:18|