TÉMA

Tomáš Homola

Pražští radní vyměnili dozorčí radu městských společností THMP a PVS

Pražští radní v pozici valné hromady městských společností Technologie hlavního města Prahy (THMP) a Pražské vodohospodářské společnosti (PVS) vyměnili část členů dozorčích rad firem. V případě THMP se to týká čtyř členů ze sedmi, do funkce zvolili stejný počet členů. V PVS jde o pět členů z devíti a do funkce nově zvolili tři členy. Vyplývá to z dokumentů, které v pondělí schválili radní. THMP se starají mimo jiné o veřejné osvětlení a PVS se stará o vodohospodářské sítě.
17. 4. 2023|

Dozorčí rada pražského dopravního podniku je kompletní. Vedení města zvolilo zbylé tři členy

Pražští radní v pondělí v pozici valné hromady dopravního podniku (DPP) zvolili do jeho patnáctičlenné dozorčí rady primátorova náměstka Zdeňka Kováříka (ODS), Tomáše Suneghu (KDU-ČSL) a Tomáše Homolu (STAN). Nové povolební složení rady by tak mělo být kompletní, první personální změny vedení města schválilo již začátkem března. Rada metropole v pondělí také schválila změny v dozorčí radě městské firmy Kolektory Praha.
20. 3. 2023|

Reportéři ČT: Vesnici v centru Prahy zachraňují dobrovolníci, nyní ale rozvoj Buďánek zamrzl

Před pěti lety se začala Buďánka, vesnice v centru Prahy, díky dobrovolníkům znovu vracet k životu. Bývalá dělnická kolonie navazovala jak na dávnou tradici, tak i na tu z disidentských časů, kdy zde našli zázemí hudebníci z kapely The Plastic People of The Universe. Po letech optimistických plánů se ale nyní rozvoj zadrhl. Tématu se v pořadu Reportéři ČT věnoval David Vondráček.
11. 1. 2022|