TÉMA

Štěpán Hulík

České filmové kritiky zhypnotizoval Arvéd, je nejlepším filmem roku 2022

Za nejlepší film roku 2022 označily Ceny české filmové kritiky temný snímek Arvéd. Představitel titulního hrdiny Michal Kern je nejlepším hercem loňského roku. Nejlepší herečkou byla vyhlášena Vita Smačeljuk z dramatu Oběť. Režiséra nejen tohoto snímku Michala Blaška vyzdvihly Ceny české filmové kritiky jako talentovaného tvůrce.
4. 2. 2023Aktualizováno4. 2. 2023, 21:48|

Čeští hasiči a podezřelá sestra čelí na Berlinale předsudkům. Vrací se také Skřivánci na niti

Na letošním festivalu Berlinale bude poměrně bohatě zastoupena i česká kinematografie. Do programu byla vybrána komedie Kdyby radši hořelo nebo seriál Podezření. Oba projekty vznikly v koprodukci České televize. Zástupcem v animované tvorbě je krátkometrážní Zuza v zahradách. A na berlínskou přehlídku se po letech vrací Skřivánci na niti.
19. 1. 2022|

Úspěch pro seriál z Česka: Berlinale Series promítne Podezření

Třídílná minisérie Podezření, kterou pro Českou televizi napsal scenárista Štěpán Hulík, se ve slavnostní zahraniční premiéře představí příští měsíc na dvaasedmdesátém ročníku mezinárodního filmového festivalu Berlinale. Série bude uvedena v sekci Berlinale Series jako vůbec první seriál nejen z Česka, ale také ze střední a východní Evropy.
14. 1. 2022|

Palach neříkal: Já se obětuji, abyste mne uctívali. Co dnes skrývá jeho odkaz?

„Palach byl především bojovník. A současně byl citlivým mladíkem. Je to zvláštní kombinace, okolí ho vnímalo jako citlivého, čistého kluka, ale zároveň podle vzpomínek přátel ze základní školy měl rád zbraně, dělal s kamarády různé lotroviny, měl u sebe zbraň svého otce,“ říká historik Petr Blažek, který spolu s dalšími osobnostmi, které se zabývaly životem Jana Palacha, odpověděl na otázky webu ČT24. Existují témata, která zůstávají ve stínu? A jaký je dnes Palachův odkaz?
16. 1. 2019|