TÉMA

Stanislav Nekolný

Soud v kauze sportovních dotací začne v prosinci. Obžalobě čelí i lidovec Wolf

Obžalobu v kauze údajného nezákonného ovlivňování sportovních dotací na pražském magistrátu začne soud projednávat 12. prosince. Česká televize to zjistila z justiční databáze. Případ bude pražský městský soud řešit i v lednu a únoru. Celkem nařídil patnáct jednacích dnů. Před soudem stane celkem devět lidí včetně bývalých úředníků, někdejšího ministra Karla Březiny (ČSSD) či bývalého radního Jana Wolfa (KDU-ČSL), který uspěl i v letošních komunálních volbách.
27. 10. 2022|

Kvůli rozdělování sportovních dotací v Praze půjde k soudu devět lidí. Včetně exministra Březiny

Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí kvůli nezákonnému ovlivňování sportovních dotací na pražském magistrátu. Podle obžaloby bylo ovlivněno přidělení pěti dotací z let 2018 a 2019. Mezi obviněnými je například někdejší ministr a bývalý primátorův náměstek Karel Březina (ČSSD), bývalý předseda magistrátního výboru pro sport a volný čas Antonín Lébl, bývalá vedoucí magistrátního odboru sportu Soňa Fáberová a současní zastupitelé Jan Wolf, Miloš Růžička (oba za Spojené síly pro Prahu) a Stanislav Nekolný (ANO). O vývoji případu informovaly Seznam Zprávy.
13. 7. 2022|

Pražští zastupitelé schválili rozpočet. Největší investice půjdou na stavbu metra D

Hlavní město bude v příštím roce hospodařit s příjmy a výdaji 92,6 miliardy korun, což je meziročně více. Na investice půjde přibližně 19,68 miliardy, z toho více než čtyři miliardy na stavbu metra D. Z výdajů tvoří většinu běžné výdaje, a to asi 70,92 miliardy korun, nejvíc peněz je určeno na dopravu a školství. Návrh rozpočtu ve čtvrtek schválili pražští zastupitelé. Podle opozice ale zahrnuje nízkou částku například na sport, kulturu či bytovou politiku.
16. 12. 2021|