TÉMA

Stanislav Folwarczny

Zájem o školní obědy zdarma je stále větší. Ministerstvo chystá novou dotační výzvu

Narůstá zájem o školní obědy zdarma. Díky nim se stravují tisíce školáků, kteří by do jídelny nechodili. Podle organizací i škol jde o největší nárůst za posledních deset let, kdy začaly vznikat tyto projekty. Ministerstvo práce a sociálních věcí dokončuje novou dotační výzvu, ta ale podle krajů přináší řadu úskalí. Posiluje sice jejich roli, přináší ale zvýšenou administrativu i finanční spoluúčast.
12. 3. 2023|

Loni přibylo dětí, které musely opakovat ročníky. Podle odborníků za to může pandemie covidu

Na základních školách v loňském roce opakovalo ročník nejvíce žáků za posledních deset let. Statistici uvádějí, že důvodem je pandemie covidu-19. V tomto roce už ale ředitelé škol pokračující negativní trend neočekávají. Tvrdí, že žákům pomáhá speciální doučování po covidu. Letos by podle odborníků mohlo být dětí, které budou muset opakovat ročník podobně jako před covidem.
19. 10. 2022|

Senátorem za Frýdek-Místek se stal Zdeněk Matušek

Vítězem druhého kola senátních voleb v obvodu Frýdek-Místek se stal Zdeněk Matušek (za ČSSD+ANO). Ve druhém kole senátních voleb získal 50,98 procenta hlasů. Druhý Stanislav Folwarczny (SPOLU) dostal 49,01 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 16,07 procenta voličů, v prvním kole před týdnem hlasovalo 37,61 procenta.
1. 10. 2022|

V senátním obvodu Frýdek-Místek postupují do druhého kola Zdeněk Matušek a Stanislav Folwarczny

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Frýdek-Místek postupují lékař Zdeněk Matušek (za ANO) a náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny (ODS). Matušek získal 42,33 procenta hlasů, druhý Folwarczny 31,83 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 37,61 procenta voličů, o hlasy usilovalo šest kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 16:10|