TÉMA

Správce

Nejvyšší soud zamítl dovolání družstva Svatopluk. Správci tak musí zaplatit nájemné

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání družstva Svatopluk, podle vykonatelného rozsudku tak musí zaplatit konkurznímu správci H-Systemu Josefu Monsportovi zhruba 18,26 milionu korun s úroky. Jde o nájemné za domy v Horoměřicích u Prahy za léta 2016 až 2018. O rozhodnutí informovala mluvčí soudu Gabriela Tomíčková.
21. 2. 2024|

Deset obcí na začátku ledna čekají dodatečné komunální volby. Brodec na Lounsku dál povede správce

V některých obcích se bude v lednu kromě prezidenta volit také zastupitelstvo. Dodatečné komunální volby proběhnou 7. ledna. Termín vyhlásil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Týkat se ale bude jen deseti z jedenácti obcí, ve kterých se komunální volby kvůli chybějícím kandidátkám neuskutečnily v řádném termínu. V Brodci na Lounsku totiž opět žádná kandidátka nevznikla. České televizi to potvrdilo ministerstvo vnitra. Obec tak nadále povede přidělený správce.
30. 12. 2022Aktualizováno30. 12. 2022, 12:52|

Chátrající kasárny v Terezíně by se mohly dočkat opravy, přimluvil se za ně i prezident

Vláda by mohla příští týden zaúkolovat některého z ministrů opravou slavných chátrajících Žižkových kasáren v Terezíně. Prezident Miloš Zeman během návštěvy Ústeckého kraje navrhl, aby si rozsáhlý areál vzala zpět armáda. Terezín sám na opravu za miliardu nemá.
23. 10. 2022|

Olomoucká arcidiecéze zvolila svým správcem Josefa Nuzíka. Řídit ji bude do jmenování nástupce Graubnera

Olomoucké biskupství bude dočasně řidit jeho dosavadní pomocný biskup Josef Nuzík. Rada konzultorů složená ze zástupců místních duchovních ho zvolila administrátorem biskupství v tajném hlasování v pondělí v poledne. Proces volby administrátora v diecézi proběhl naposledy před více než třiceti lety, tehdy byl zvolen Jan Graubner. Nuzík bude diecézi řidit do doby, než papež vybere nového arcibiskupa olomouckého a metropolitu moravského.
4. 7. 2022|

Hongkong povede policista Lee, který potlačil demokratické protesty

John Lee bude novým správcem Hongkongu. Jeho zvolení není překvapivé, byl jediným kandidátem. Do funkce nastoupí 1. července, nahradí Carrie Lamovou, v jejíž exekutivě posledních pět let působí. V roce 2019 zodpovídal bývalý policista Lee za bezpečnostní operace na potlačení prodemokratických protestů.
8. 5. 2022Aktualizováno8. 5. 2022, 07:42|