TÉMA

Socializace

V doučovacích kempech se děti nemají jen „šrotit“, hlavním cílem je socializace a získání návyků, řekl Plaga

Doučování ve speciálních letních kempech bude možné ve větší míře, než se původně plánovalo. Ministerstvo školství na to dostalo od ministerstva financí dalších 170 milionů korun, celkem tak provozovatelům může nabídnout 270 milionů. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) to avizoval v pondělních Událostech, komentářích a posléze potvrdil v úterý ráno na Twitteru. Ujistil také, že kempy mají být hlavně o socializaci dětí, nikoli o pouhém „šrocení se“.
1. 6. 2021Aktualizováno1. 6. 2021, 08:21|

Neříkejte nám babičky. Japonské seniorky mládnou v tanečních kostýmech cheerleaders

Do vlasů jim fouká stříbrný vítr, ale v oku jim září mladická jiskra. Je jim mezi 60 a 90 lety. Japonské tanečnice skupiny Japan Pom Pom se se svým aktivním přístupem k životu snaží nevnímat čas. Skupina byla založena před šestadvaceti lety paní Fumie Takino, která viděla v televizi podobný tým ze zámoří. Skupina má nyní 17 aktivních členek a v Japonsku je velmi populární. Pravidelně se objevuje v televizních pořadech. Jejich motto je: „Neříkejte nám babičky!“.
8. 5. 2021|

Třetí Adventní koncert zazněl na Vyšehradě. Pomůže centru Kaleidoskop

Se zapálením třetí adventní svíce se rozezněl chrám svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Třetí koncert, který je součástí cyklu Adventních koncertů České televize, vysílala ČT1 od 17:30. Tentokrát byl věnován spolku Kaleidoskop – centru terapie a vzdělávání z Prahy. Zazněly například písně skupiny Čechomor nebo souhra dvou violoncell pod vedením Dominiky Hoškové a Jiřího Hoška.
15. 12. 2019|