TÉMA

Simeona Zikmundová

Českou inspekci životního prostředí povede Bejček. Chce prošetřit postup po otravě Bečvy

Českou inspekci životního prostředí (ČIŽP) povede dosavadní státní tajemník na ministerstvu financí Petr Bejček (39). Nastoupí od 1. března, uvedl v pátek na tiskové konferenci ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Jurečka si od něj mimo jiné slibuje zlepšení efektivnosti a reputace inspekce. Bejček plánuje prošetřit postup po otravě řeky Bečvy. Chce také lépe nastavit akceschopnost inspektorů a havárie řešit blíže krizovému řízení.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 09:48|

Žena, kterou Zeman odmítl jmenovat viceprezidentkou NKÚ, na sobě nevidí nic závadného

Simeona Zikmundová, kterou prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat viceprezidentkou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), nevidí ve svém profesním ani morálním profilu nic závadného. S případem odsouzeného bývalého prezidenta NKÚ Františka Dohnala neměla nic společného, řekla v rozhovoru, který v sobotu zveřejnil portál Seznam Zprávy.
28. 5. 2022|

Prezident odmítl jmenovat viceprezidentku kontrolního úřadu, kterou schválila sněmovna

Prezident republiky Miloš Zeman odmítl jmenovat Simeonu Zikmundovou viceprezidentkou Nejvyššího kontrolního úřadu. Uvedl, že nemá důvěru v její zkušenosti a morální vlastnosti. Jako kandidátku na tuto funkci vybrala Zikmundovou na návrh vládní koalice Poslanecká sněmovna. Zeman žádá sněmovnu, aby mu předložila jiné jméno. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že bude žádat podrobné zdůvodnění odmítnutí, situací se podle něj bude zabývat koalice.
26. 5. 2022Aktualizováno26. 5. 2022, 20:15|