TÉMA

Satya Nadella

Hrozby zaměstnanců a apely investorů zabraly. Altman míří zpět do čela OpenAI

Sam Altman se vrátí na pozici šéfa společnosti OpenAI, oznámila firma. Správní rada ho překvapivě odvolala v pátek a svůj krok zdůvodnila tím, jak s ní komunikuje. V pondělí na uvolněnou pozici dočasně jmenovala bývalého šéfa platformy Twitch Emmetta Sheara. Altman přešel do Microsoftu, který OpenAI podporuje. Většina zaměstnanců OpenAI následně pohrozila odchodem, pokud celá správní rada nerezignuje a Altman se nevrátí. Za jeho návrat lobbovali i významní investoři.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 12:27|

Zákazníci „optimalizují digitální výdaje“. Microsoft proto propustí deset tisíc lidí

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje letos propustit asi deset tisíc zaměstnanců, což je téměř pět procent její pracovní síly. Firma to ve středu uvedla ve zprávě pro regulační orgány a dodala, že v této souvislosti mimořádně zaúčtuje náklady asi 1,2 miliardy dolarů (26,4 miliardy korun). O chystaném propouštění v Microsoftu začátkem týdne spekulovala některá média.
18. 1. 2023|

Pracujte tvrději, chtějí po zaměstnancích američtí šéfové. Netuší, proč produktivita práce klesla

Zaměstnavatelé ve Spojených státech se obávají, že jejich zaměstnanci odvádějí méně práce, a statistiky potvrzují, že jejich obavy jsou oprávněné. Produktivita, tedy měřítko toho, kolik zboží a služeb dokáže zaměstnanec vyprodukovat za hodinu, se v USA podle údajů ministerstva práce v první polovině roku snížila nejvýrazněji od roku 1947. Nikdo ale nedokáže přesně říct, co je toho důvodem, upozornil list The Washington Post.
2. 11. 2022|