TÉMA

Sapa

Kontroly loni zachytily padělky za půl miliardy. Jejich velké množství zabavují celníci i letos

Jen loni celníci v Česku zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství napodobenin.
25. 3. 2024|

Soud v Liberci zmírnil Berouskovi podmínku v kauze nelegálního zabíjení tygrů

Odvolací krajský soud v Liberci zmírnil trest Ludvíku Berouskovi v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Potrestal ho 18 měsíci se zkušební dobou na tři roky a zrušil peněžitý trest. Původně mu byla uložena dvouletá podmínka se čtyřletým odkladem a povinnost zaplatit 338 tisíc korun. Jde o souhrnný trest, neboť u jiného soudu byl Berousek potrestán zabavením nekolkovaných cigaret, které se u něj našly.
13. 4. 2021|

Třikrát vinen, zaznělo v kauze zabíjení tygrů. Preparátor dostal tři roky vězení, Berousek podmínku

Tři roky za mřížemi hrozí preparátorovi Miloši Hrozínkovi obžalovanému v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Nepodmíněný trest pro něj a podmínky pro majitele několika zooparků Ludvíka Berouska a odběratele produktů z tygřích těl Xuan Vu Lea vyřkl českolipský okresní soud. Verdikt ale zatím není pravomocný, všichni obžalovaní si ponechali lhůtu pro případné odvolání.
4. 6. 2019|

V tržnici Sapa našli veterináři maso bez dokladů o původu. Část potravin byla plesnivá

Veterináři spolu s policií zjistili v areálu libušské tržnice SAPA 80 kilogramů potravin bez dokladů o původu. Provozovateli hrozí 50milionová pokuta, šlo o sušené ryby, olihně nebo zmrazené kachny, část produktů byla plesnivá, uvedl za Státní veterinární správu Petr Majer.
10. 5. 2019|

Veterináři v Sapě našli auto s 210 kilogramy nechlazených vepřových vnitřností

Veterináři spolu s celníky našli v areálu velkotržnice Sapa v Praze 4 – Libuši automobil, ve kterém bylo 210 kilogramů zapáchajících vepřových vnitřností. Maso nebylo značené, automobil neměl chlazení v chodu. Celníci to ve středu uvedli na svém webu. Veterináři můžou provozovateli uložit až padesátimilionovou pokutu, obvykle je však řádově nižší.
20. 3. 2019|