TÉMA

Robert Bezděk

Středočeský kraj vypověděl staré smlouvy na údržbu části silnic. Předpokládá stamilionové úspory

Středočeský kraj vypověděl dlouhodobé smlouvy na údržbu silnic kolem Mnichova Hradiště. Jsou v platnosti i víc než patnáct let a vedení kraje se domnívá, že přesoutěžením zakázek by se dalo ušetřit - podle představ i několik set milionů korun.
25. 3. 2024|

Při demolici budov kontaminoval milovický areál azbest, uvedl státní zástupce. Případ šetří policie

Při bourání zchátralých objektů po sovětské armádě v Milovicích na Nymbursku byly stovky tun materiálu s azbestem nadrceny a rozvezeny po celém areálu, území bývalého vojenského prostoru tak bylo kontaminováno, řekl okresní státní zástupce v Nymburce Štěpán Brunclík. Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného nakládání s odpady a podvodu. Zasahovali také na středočeském krajském úřadě v Praze a Městském úřadě v Milovicích. Podle serveru Seznam Zprávy policisté zamířili i do pražského sídla společnosti Mladá RP, která objekty po sovětské armádě bourala.
27. 3. 2023Aktualizováno27. 3. 2023, 18:29|

Středočeský kraj od dubna zdraží jízdné ve veřejné dopravě, nejvíc vyskočí ceny krátkých jízd

Středočeský kraj od dubna příštího roku zdraží jízdné ve veřejné dopravě. Důvodem je růst nákladů na elektřinu a paliva. Nejvíc zdraží krátkodobé jednorázové jízdné, patnáctiminutová jízdenka nově vyjde na 20 korun místo současných čtrnácti. Časové kupony budou dražší o pět procent. Rozhodli o tom v pondělí krajští zastupitelé. Část opozice návrh kritizovala, podle zastupitele za ANO Roberta Bezděka nezohledňuje sociálně ohrožená území. Radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN) namítl, že tarify nemohou nahrazovat sociální politiku státu.
28. 11. 2022|