TÉMA

Program Antivirus

Do škol by se mohli vrátit odborníci bez pedagogického vzdělání, rozhodli poslanci

Na středních školách by mohli učit experti bez pedagogického vzdělání. Schválila to sněmovna přes kritiku pedagogických fakult, organizací a odborů. Pokud úpravu nezmění Senát, sociální demokraté se ji chtějí pokusit zrušit poslaneckým návrhem. Sněmovna také dala šanci zrušení dětských domovů pro děti do tří let. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) poslance informovala o tom, že stát vyplatil z programu Antivirus firmám postiženým koronavirem dosud 26,3 miliardy korun.
27. 1. 2021Aktualizováno27. 1. 2021, 19:26|

Podpora pro firmy, které přišly o dodavatele či zákazníky, se prodlužuje do konce roku

Vláda prodloužila do konce roku vyplácení příspěvků na náhrady mezd z programu Antivirus firmám, které musely kvůli výpadku poptávky, surovin či personálu omezit výrobu a služby. Na Twitteru to oznámila ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Na těchto příspěvcích s označením B stát od poloviny března podle údajů ministerstva práce zatím vyplatil 12,5 miliardy korun.
26. 10. 2020Aktualizováno26. 10. 2020, 18:27|

Čtyřicet procent podniků se obává existenčních potíží, ukázal průzkum

Až pětinový propad zakázek očekává v následujících dvou měsících 70 procent firem. Čtyřicet procent podniků se dokonce bojí takového propadu, který by ohrozil jejich existenci. Vyplývá to z čerstvého průzkumu Svazu průmyslu a dopravy mezi svými členy.
20. 5. 2020|