TÉMA

Prezidentská volba 2018

Za kampaň dal ze svého nejvíce Horáček, od lidí nejvíce vybral Drahoš. Zeman údaje zatím nedodal

Osm z devíti prezidentských kandidátů už dodalo Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran zprávy o financování kampaně. Michal Horáček za kampaň zaplatil téměř 40 milionů korun, Jiří Drahoš o 10 milionů víc. Zprávu zatím nedodal prezident Miloš Zeman. Podle jeho mluvčího ji dodá v zákonné lhůtě, tedy do pondělí 30. dubna.
28. 4. 2018|

Za propagaci knihy o Zemanovi před volbami udělil úřad pokutu 40 tisíc korun

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí uložil pokutu čtyřicet tisíc korun nakladatelství Olympia za propagaci knihy Miloše Zemana v době předvolební kampaně. Nakladatelství odmítlo, že by propagace knihy byla součástí kampaně. Uvedl to v pondělí server iRozhlas.cz.
2. 4. 2018|
Události komentáře

Politolog Sokol: Český elektorát připomíná Polsko. Kandidáti se mění, volič ne

Mapa voličské podpory v prezidentských volbách připomíná výsledky voleb v roce 2010 a ještě víc voleb v roce 2006, kdy proti sobě stála silná ODS s Mirkem Topolánkem v čele proti tehdejší ČSSD Jiřího Paroubka. Podle politologa Petra Sokola (ODS) z vysoké školy CEVRO Institut se v Česku nemění rozdělení společnosti na tradiční pravicové a levicové voliče.
3. 2. 2018|

Je tady poptávka po nových tvářích, zvažuje po volbách nabídky stran Pavel Fischer

Překvapením prvního kola prezidentských voleb se stal bývalý diplomat Pavel Fischer, který se umístil na třetím místě za favority Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem s více než deseti procenty hlasů. A nyní zvažuje, jak vlnu zájmu zúročit. „Možná že budu působit v politice nadále, protože těch hlasů, které říkají zůstaňte a mluvte nahlas, je docela hodně,“ připustil v pořadu 90´na ČT24.
29. 1. 2018|

Zeman podle úřadu v kampani nepochybil. Původ darů kryje spolek jeho přátel

Předvolební kampaň staronového prezidenta Miloše Zemana, kterou s jeho svolením vedl hlavně spolek Přátelé Miloše Zemana, podle Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí neporušila zákon. Financování kampaně přes spolek, kdy původ peněz nelze ověřit, však podle úřadu popřelo smysl transparentnosti.
29. 1. 2018|
Volba prezidenta

Volební komise vážnější pochybení nezjistila, vítězství Miloše Zemana jde do Sbírky zákonů

Státní volební komise nezjistila během prezidentských voleb žádná zásadní pochybení, výsledky hlasování tak vyjdou ve Sbírce zákonů. Ve středu se pak rozběhne sedmidenní lhůta, která dává voličům nebo kandidátům prostor pro stížnosti na volební výsledky. O případných nedostatcích rozhodne Nejvyšší správní soud.
29. 1. 2018|
Prezidentská volba 2018

Čekání na voliče. Poprvé nepřišel v Ostravě-Hrušově nikdo, v druhém kole sečetli devět hlasů

Před dvěma týdny nepřišel do volebního okrsku v Ostravě-Hrušově ani jeden volič. Po druhém kole prezidentských voleb mohla komise po uzavření místností odejít domů zhruba po patnácti minutách, celkem totiž sečetla pouze devět hlasů. Ve statistikách je tak tento okrsek na severu Moravy, kde je registrováno 109 voličů, raritou.
28. 1. 2018|

Komise finišují poslední přípravy, za pár hodin lidé rozhodnou, kdo bude prezident

Podruhé v historii si sami obyvatelé vyberou prezidenta. Vrcholí přípravy úřadů na páteční a sobotní hlasování. Právo vyjádřit svou vůli má přes osm milionů lidí.
26. 1. 2018|

"Dívám se do budoucnosti, Miloš Zeman už nemá co nabídnout," vzkázal Drahoš

V závěru prezidentské debaty České televize pronesli oba dva kandidáti minutový projev voličům. O čem mluvil Jiří Drahoš?
25. 1. 2018|

"Žijete ve svobodné společnosti, jděte k volbám," vzkázal voličům Zeman

V závěru prezidentské debaty České televize pronesli oba dva kandidáti minutový projev voličům. O čem mluvil Miloš Zeman?
25. 1. 2018|

VIDEO: Podívejte se na celý záznam prezidentského duelu Drahoš – Zeman

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman a Jiří Drahoš debatovali v pražském Rudolfinu. Jejich finálový duel moderovala Světlana Witowská a v přímém přenosu ho uvedl i web ČT24.cz. Zde najdete kompletní záznam z debaty.
25. 1. 2018|
Prezidentská volba 2018

Zeman se s Drahošem utkali na ČT v poslední prezidentské debatě před volbami

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman a Jiří Drahoš debatovali v pražském Rudolfinu. Jejich finálový duel moderovala Světlana Witowská a v přímém přenosu uvedl i web ČT24.cz. Debata byla rozdělena do tří částí a oba kandidáti si na ni mohli přivést 30 svých příznivců. Témata, o kterých se diskutovalo, zvolila Česká televize, voliči i sami kandidáti. Záznam debaty najdete na webu ČT24.cz.
25. 1. 2018Aktualizováno25. 1. 2018, 21:11|
Volba prezidenta

Poslední průzkum před volbami mírně favorizuje Drahoše, desetina voličů stále váhá

Podle průzkumu agentury STEM/MARK, který představuje poslední zveřejnitelné šetření před druhým kolem prezidentské volby, se voličstvo kloní víc na stranu Jiřího Drahoše než na stranu Miloše Zemana. Pro někdejšího šéfa Akadamie věd by hlasovalo 47 a pro stávajícího prezidenta 43 procent dotázaných. Zbývajících deset procent voličů se ještě nerozhodlo.
22. 1. 2018|
Volba prezidenta

Drahoš a Zeman mají podporu od umělců, sportovců a dalších osobností

Zdeněk Troška a Daniela Kolářová. Oba jsou výraznými tvářemi českého filmu, nicméně jejich názor na to, kdo by měl sedět na Pražském hradě, se liší. Herečka Daniela Kolářová by za prezidenta chtěla Jiřího Drahoše, protože podle ní vyznává evropského hodnoty. Režisér Zdeněk Troška naopak volí Miloše Zemana. Člověka, který podle něj nikomu nepoklonkuje a vždy říká svůj názor.
22. 1. 2018|