TÉMA

Převod majetku

Konec ředitele drah připomněl, že ani po dvou desítkách let není dořešena transformace železnice

Když končící generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik oznamoval svoji rezignaci, zmínil se v souvislosti s tím o transakci, která se zřejmě odkládá a od níž si dráhy slibovaly asi tříapůlmiliardový zisk: prodej pozemků pod kolejemi. Měla by to být poslední „kapitola“ transformace české železnice, která začala bezmála před dvaceti lety a která byla tak podivná, že se z ní železnice úplně nevzpamatovala dodnes.
28. 2. 2022|

Zastupitelé Liberce schválili převod zoo a botanické zahrady na kraj. Majetek má hodnotu 700 milionů

Zastupitelé Liberce schválili převod majetku zoo a botanické zahrady v účetní hodnotě přes 700 milionů korun na kraj. Naopak darem získá radnice dva domovy seniorů na Františkově a ve Vratislavicích v hodnotě zhruba půl miliardy korun. Proti této směně byla opozice. Vadí ji zejména, že město přijde o zoo. Schválený převod majetku završil dohodu města s krajem, že si vymění zřizovatelská práva ke čtyřem organizacím. Změna začne platit 1. ledna 2022.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 18:31|

Dvě zahrady za dva domovy. Liberec a hejtmanství dohodly výměnu majetku za tři čtvrtě miliardy

Město Liberec a hejtmanství se domluvily na neobvyklé výměně několika institucí. Liberecký kraj od města převezme tamní zoologickou i botanickou zahradu, naopak hejtmanství na Liberec převede domovy seniorů Na Františkově a ve Vratislavicích nad Nisou. K výměně majetku za tři čtvrtě miliardy korun má dojít už s příchodem Nového roku. Změna má nejvíce pomoci zoologické zahradě.
29. 10. 2021|