TÉMA

Preventivní testování

Za týden ubylo nakažených i lidí v nemocnicích. Ministerstvo uvažuje o konci proplácení preventivních testů

Stát zřejmě přestane od března hradit preventivní PCR testy na koronavirus, řekl náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic (Piráti). Množství provedených testů v posledních dnech klesá, ubývá i těch s pozitivními výsledky. Za pondělí laboratoře odhalily 23 201 případů covidu. To je přibližně o deset tisíc méně než před týdnem. Hospitalizovaných s nákazou mezitýdenně ubylo, a to o 147 na 3705. Oproti minulému týdnu výrazně klesl počet lidí, kteří měli pozitivní test v práci. Od úterý se zkracuje platnost certifikátů o základním očkování na devět měsíců, mění se také pravidla pro příjezdy do Česka ze zahraničí.
15. 2. 2022Aktualizováno15. 2. 2022, 19:27|

Zeman je pozitivní na covid a zpět v nemocnici. Pozastavil pracovní program, Fialu v pátek nejmenuje

Prezident Miloš Zeman má pozitivní test na covid-19, potvrdil v tiskové zprávě jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Krátce před půl osmou večer ho sanita převezla z Lán zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze. Po dobu léčby prezident pozastaví pracovní program, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 23:19|

Zájem o preventivní testy vzrostl, od pondělka začnou platit nová pravidla

Odběrová místa v posledních dnech evidují větší zájem o preventivní testování na covid-19. Počítají ale s tím, že v příštím týdnu se může naopak snižovat. Od pondělí budou muset neočkovaní dospělí za takové vyšetření sami platit. Zároveň se zkrátí doba, po kterou budou jak PCR, tak antigenní testy uznatelné jako doklad bezinfekčnosti.
29. 10. 2021|