TÉMA

Pražské společenství obnovitelné energie

Pražský magistrát má na výběr dodavatele elektřiny pár dní. Provede jej v režimu krajní nouze

Praha nakoupí elektřinu pro město a jeho příspěvkové organizace v režimu krajní nouze. Rozhodli o tom radní na mimořádném jednání. Dodávky energie na příští rok třeba pro domovy seniorů, muzea nebo záchranáře město dosud zajištěné nemělo. Původní tendr zastupitelé neschválili. Dodavatele na první pololetí chce metropole vybrat v neveřejném řízení do konce roku.
21. 12. 2022|

Pražští radní zrušili tendr na elektřinu. Příspěvkové organizace nemají pro příští rok zajištěné dodávky

Pražští radní v pondělí zrušili tendr na nákup elektřiny pro hlavní město a jeho příspěvkové organizace v příštím roce. Rozhodli tak z pokynu zastupitelů, kteří minulý čtvrtek neschválili výběr dodavatele. Zatím není jasné, jak bude město nákup pro příští rok řešit, ale je nutné další postup stanovit a provést do konce roku. Radní se podle informací ČTK k problému vrátí ve středu na mimořádném jednání.
19. 12. 2022|

Kvůli zvýšeným cenám paliv roste zájem o komunitní energetiku. V Praze projekt běží, další města je připravují

Téměř osm set domácností i společností se chce v Praze zapojit do sdílení elektřiny. České televizi to potvrdilo Pražské společenství obnovitelné energie (PSOE), které projekt sdílení zejména solární energie spustilo vloni v listopadu. Od té doby celkový počet zájemců mezi soukromými výrobci roste. Zvýšený zájem o komunitní energetiku kromě Prahy projevují i jiná města. Důvodem nárůstu jsou rostoucí ceny energií i válka na Ukrajině.
5. 5. 2022|