TÉMA

Praha 13

V Praze se otevřel nájezd z Bucharovy na Rozvadovskou spojku. Omezení začalo mezi Modřanskou a Jižní spojkou

V Praze 13 funguje nový nájezd z Bucharovy ulice na Rozvadovskou spojku ve směru z centra. Nová silnice podle zástupců hlavního města zlepší dopravu v místě a napojení z centra na plzeňskou D5. Silnice podle náměstka ředitele městské Technické správy komunikací (TSK) Josefa Richtra vyšla na zhruba padesát milionů korun. Jde nicméně o dočasné řešení, protože v budoucnu přes křižovatku povede plánovaná Radlická radiála.
10. 7. 2023Aktualizováno10. 7. 2023, 19:50|

V pražských Nových Butovicích mohou řidiči parkovat v novém parkovacím domě

Řidiči přijíždějící do Prahy mohou nově zaparkovat v krytém parkovišti P+R v Nových Butovicích v Praze 13 u stanice metra B. Parkovací dům má tři sta osmdesát míst a nabídne i elektronabíječky. Za parkování zaplatí řidiči padesát korun za den. Stavba město vyšla na víc než tři sta čtyřicet milionů korun. Další záchytná parkoviště mají vzniknout například na Zličíně, Opatově nebo v Hostivaři.
23. 6. 2023|

Poškozený vodovod v Praze 13 je opraven. Voda z kohoutků začně téct kolem poledne

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) dokončily v noci opravu vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 a začaly s proplachováním potrubí. Nyní čekají na výsledky rozboru kvality vody. Pokud bude v pořádku, zahájí vodárny napouštění vodovodní sítě a dodávka vody by mohla být obnovena okolo 12:00, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Kvůli poruše vodovodních řadů z 80. let minulého století se ocitlo bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13.
31. 3. 2022|

Desítky tisíc Pražanů jsou kvůli havárii bez vody. Některé školy neotevřely

Kvůli poruše vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 je bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) by měly začít napouštět vodovodní řady v západní části Prahy v průběhu čtvrtka. Obnova potrubí by měla začít ve středu večer, do té doby budou pokračovat práce na jeho odkrytí. Příčinou havárie byla zřejmě únava materiálu, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Městská část Praha 13 informovala, že kvůli poruše jsou ve středu uzavřené některé školy a školky.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 16:52|