TÉMA

Porcelánka

Porcelánka v Klášterci nad Ohří po dvou stoletích končí. O práci přijdou desítky lidí

Společnost Thun 1794 z Karlovarska uzavřela porcelánku v Klášterci nad Ohří. Její výrobu začalo vedení firmy kvůli ztrátám omezovat už v minulých letech, o práci teď přišlo i zbývajících bezmála šedesát lidí. Vedení porcelánky věří, že se mu v dalších dvou podnicích podaří výrobu udržet.
13. 5. 2024|

Porcelánky ohrožuje růst cen energií. Mají obavy ze zahraniční konkurence

Výrazné zdražení energií ohrožuje konkurenceschopnost českých porcelánek na světovém trhu. Od nového roku jim hrozí další výdaje kvůli zvýšení regulované složky energií. Například porcelánce v Nové Roli na Karlovarsku by tak mohly vzrůst náklady na výrobu a provoz až o dvacet milionů korun. Stejně jako další tuzemské porcelánky by proto uvítala pomoc státu. Ministerstvo průmyslu už slíbilo, že se tím bude zabývat.
15. 11. 2023|

Obce v Karlovarském kraji trápí zchátralé porcelánky. Některé volají po možnosti vyvlastnění

Obec Stružná na Karlovarsku odkoupila areál bývalé porcelánky. Původní investor chátrající budovy zdemoloval a nechal na místě sutiny, které postupně doplnily černé skládky. Stružná plánuje, že na místě brownfieldu vyrostou rodinné domy. Opuštěných porcelánek je v kraji víc a ne vždy se daří problém řešit.
2. 6. 2023|

V Jakubově začala demolice bývalé porcelánky. Část budovy se v létě zřítila

V Jakubově na Karlovarsku začala demolice budovy v areálu bývalé porcelánky. Zdevastovaný objekt, který je v soukromém vlastnictví, se v červenci částečně sesunul a zablokoval hlavní příjezdovou komunikaci. Trasa je kvůli havarijnímu stavu budovy stále uzavřená. Práce by měly být hotové do konce týdne, poté se provoz obnoví.
26. 9. 2022|