TÉMA

Petr Vacek

Zemřel divadelník a zakladatel Studia Ypsilon Jan Schmid

Ve věku 87 let v pondělí 3. června zemřel divadelník, režisér a kulturní publicista Jan Schmid, informovala Kateřina Kovandová ze Studia Ypsilon, jehož byl Schmid ředitelem a dlouholetým uměleckým vedoucím. Divadelník se na činnosti nezaměnitelné scény podílel nejen jako autor, režisér a herec, ale stál i za výtvarnou podobou představení a navrhoval také plakáty.
4. 6. 2024Aktualizováno4. 6. 2024, 15:17|

Rozklad státu na Haiti už proběhl nebo právě probíhá, míní expert

Situace na Haiti je chaos, který svět neviděl od rozpadu Somálska v devadesátých letech, míní iberoamerikanista Radek Buben z Univerzity Karlovy. Gangy bojují proti policii i mezi sebou navzájem, věnují se kriminální činnosti od únosů po obchod s drogami a zároveň udržují kontakt s politickými elitami v zemi, přiblížil v Událostech, komentářích. Současný stav je podle architekta Petra Vacka z organizace Praga-Haiti „kulminací předcházejících událostí“.
21. 3. 2024|

Jiří Růžička obhájil senátorský mandát už v prvním kole

Senátorem ve volebním obvodu Praha 6 bude Jiří Růžička (za TOP 09). Hned v prvním kole získal nadpoloviční počet hlasů, 50,28 procenta. Druhá Dana Balcarová (Piráti) dostala 14,97 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 47,36 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů. Růžička je třetím zvoleným senátorem v prvním kole v letoších senátních volbách.
25. 9. 2022|